14 januari 2023: Workshop hekserij, heidendom en sjamanisme van de Lage Landen

UPDATE 1: Deze workshop van 1 okt. wordt herhaald op zaterdagmiddag: NIEUWE DATUM 14 januari 2023.

Verbind je weer met je wortels.

Hij is er nog steeds, de verbinding met je voorouders, met volksverhalen uit vervlogen tijden en met natuurmagie. Ze wachten op je, de oude goden en godinnen van Nederlandse bodem. Het heidendom en sjamanisme van de Lage Landen is meer levend dan ooit! In een ver verleden werden heksen op de brandstapel gegooid. Maar nu ben je weer vrij om contact te maken met de tradities die verborgen liggen in eeuwen. In deze workshop Heidendom en sjamanisme van de Lage Landen maken we in verbinding met de spirituele beleving van onze voorouders. We gaan het hebben over voorouders, goden, godinnen en hekserij. Moeder aarde, wij, de bomen, de dieren, de rivieren, alles is bezield en vol met levenskracht. Het bestaan is cyclisch, het is dood en leven.

Binnen het Noordwest-Europees heidendom ontdekken we het spiritueel erfgoed van Nederlandse bodem. Het is een boeiend pad, soms zoek je alleen, of samen met anderen je weg op een bijna overwoekerd pad. Maar de schoonheid is zichtbaar en voelbaar voor degenen die het willen bewandelen. Ga met ons mee op zoek naar je eigen pad en je spiritueel erfgoed. Dat we groeien en genieten en ons verbinden met onze wortels!

Wat gaan we doen tijdens deze workshop?

  • Uitleg over de oorsprong van de heks, het heidendom en sjamanistische beleving, een stukje geschiedenis. Waar geloofden onze voorouders in vóór de invoering van het christendom?
  • Een gezamenlijke trancereis
  • Pauze
  • Een introductie van Nederlandse goden en godinnen
  • Een gezamenlijk offerritueel.
  • Afsluiting van de middag

Workshop voor geïnteresseerden in heidendom van de Lage Landen

Voor wie is deze workshop bedoeld? Voor mannen en vrouwen die geïnteresseerd zijn in het heidendom en sjamanisme van eigen bodem. Het helpt als je wat ervaring hebt met trance en/of meditatie, maar het hoeft niet.

Voorbereiding.

Als je zin hebt, dan kun je een klein offer mee nemen voor het offerritueel, bijvoorbeeld wat klein fruit, een bloem, een muntje of een scheutje likeur. Ook mag je je eigen krachtvoorwerp op het altaar leggen (die je na de middag weer mee neemt).

Datum: zaterdag 14 januari 2023 in Zwolle

Ontvangst koffie/thee: vanaf 12.45

Aanvang: 13.00

Einde: ongeveer 16.30

Kosten: 40 euro per persoon

Locatie: Domusica, Radewijnsstraat 10
8022 BG Zwolle (ook gratis parkeren)

We hopen je snel te zien!

Stuur een mail om je op te geven naar: Dirkje (@) stamvandevos.nl